Schwalbe Addix Mountainbike banden

De Schwalbe mountainbike banden zijn vernieuw, en hoe! Over de gehele linie zijn de topbanden nu ontworpen en geproduceerd volgens een gloednieuw principe; Addix.

De afweging van bandenfabrikanten tot nu toe is altijd geweest wat het best mogelijke compromis zou zijn tussen rolweerstand, grip en duurzaamheid. Deze zaken waren altijd van elkaar afhankelijk; een stevige, lichtrollende band had minder grip, en met een zachte band met veel grip was erg lastig veel kilometers te maken. Bij de zwaar belaste mountainbike banden is het tot dusver vaak de duurzaamheid waar de minste nadruk op ligt, met een relatief snelle slijtage als resultaat.

Niet tevreden met de concessies die ze altijd op dit gebied moesten doen, zijn de ontwerpers en engineers van Schwalbe geheel overnieuw begonnen voor de ontwikkeling van de nieuwe Evolution bandenserie.
Alle aspecten van het ontwerp- en productieproces zijn tegen het licht gehouden, en waar mogelijk aangepast of geheel vervangen. Door het gebruik van nieuwe en verbeterde grondstoffen, het ontwerpen van een geheel nieuwe productiefaciliteit, en door de verschillende compounds verder uit te splitsen, zijn deze compounds op alle vlakken nóg beter geschikt gemaakt voor de betreffende inzet op de fiets!

In de kern van dit proces is de nadruk op twee zaken gelegd; het gebruik van meer silica in de compounds, en het nog zorgvuldiger mengen en produceren van de compounds.

Hierdoor is het voor de ontwerpers mogelijk gebleken om voor de banden in alle series de levensduur te verhogen, en voor de meeste compounds ook de grip bij lagere temperaturen te verhogen en de rolweerstand te verlagen. Bij de hardere compounds, Speed en Speedgrip, is de nadruk meer op de rolweerstand gelegd, bij de zachtere meer op levensduur en grip bij lagere temperaturen.

ADDIX SPEED is het compound voor XC wedstrijdrijders. Het geeft deze XC-band een enorme impuls richting een nóg hoger prestatieniveau.

ADDIX SPEEDGRIP, het universele compound. Deze band is absoluut het breedst inzetbaar. Ideaal voor XC, AM en Trail: van de meeste EVO-banden is er een versie met ADDIX Speedgrip! Hij vervangt het huidige PaceStar compound – een duidelijk verschil bij intensief gebruik: meer prestaties en een langere levensduur.

ADDIX SOFT is een compound dat bruggen slaat. Het hoort thuis in de enduro- en downhillwereld, maar past ook bij het veeleisende allmountain of trailriding. Het blinkt ook uit in combinaties – meer snelheid: voor Soft, achter Speedgrip. Of meer demping: voor Ultra Soft, achter Soft.

ADDIX ULTRA SOFT is het ADDIX compound voor hardcore gebruik bij enduro en downhill. De sensationeel goede demping hebben wij, in vergelijking met het huidige VertStar Compound, nogmaals kunnen verbeteren. Tegelijkertijd is de ADDIX Ultra Soft, op grond van beduidend verbeterde eigenschappen voor koud weer, wat betreft grip en demping, geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

 

Wij leveren de volgende banden met de Addix compound;

Nobby Nic Speedgrip

Racing Ralph Speedgrip

Thunder Burt Speed