Nieuwe Selle Italia Zadels

Selle Italia heeft voor 2018 een aantal nieuwe modelseries geïntroduceerd, waarmee aan het toch al ruime gamma nog een aantal mooie zadels zijn toegevoegd.

SP-0

 

Met de SP-01 laat Selle Italia wederom zien dat ze het zadelmaken tot een kunst verheven hebben. Het eerste prototype van dit zadel liet op de Eurobike beurs van 2015 al de nodige indruk achter, en in 2017 is de luxueuze volledig carbon productieversie geïntroduceerd. Om het unieke concept nu ook beschikbaar te maken voor de fietser met een normale portemonnee, is er nu een versie uitgebracht met een traditionele opbouw; een kunststof basis met een titanium rails.

Wat dit zadel zo speciaal maakt, is de onafhankelijke ophanging van de beide zadelhelften. Enkel bij de neus zitten de linker- en rechterhelft aan elkaar vast, aan de achterkant kunnen de delen los van elkaar bewegen. Hierdoor volgt het zadel de beweging van de heupen bij het fietsen, het door Selle Italia genoemde “Suspension Link Movement”. Door deze beweging is het zitvlak altijd goed ondersteund, maar wordt de druk op de zitbotjes verminderd. Dit drukverlagende effect wordt verder versterkt door de grote “Superflow” uitsnijding tussen beide helften.
Bent u op zoek naar het zadel met het hoogst mogelijke comfort, maar toch een sportieve ondersteuning, dan heeft Selle Italia met dit zadel wellicht dé oplossing voor u.

Dit zadel is verkrijgbaar in een S3 versie (hier te bestellen) en een L3 versie (hier te bestellen)

 

 

Novus Boost Superflow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de Novus serie richt Selle Italia zich op de wielrenner die lange afstanden fietst en hiervoor een stevig maar comfortabel zadel zoekt.  Door de korte en brede bouw met een ruime uitsparing is een goede krachtoverbrenging op het zadel mogelijk,welke gedurende lange tijd vol te houden is. De brede, zacht gepolsterde neus welke naar beneden wijst, biedt de mogelijkheid om voorop het zadel te zitten, zoals bij lange klimmen en bij de tijdrit houding gewenst is.
Voor de wielrenner die graag zowel achterop het zadel als op de neus veel kracht wil kunnen uitoefenen is dit zadel zeker het overwegen waard!

Dit zadel is verkrijgbaar in een S3 versie (hier te bestellen) en een L3 versie (hier te bestellen)

X-LR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De X-LR serie is de nieuwe top van het mountainbike gamma bij Selle Italia. Deze zadels zijn ontworpen met duurzaamheid in het veld en comfort in het oog. De opbouw wijkt af van de norm; het zadel bestaat bij de X-LR uit een flexibele kunststof basis, met daar bovenop een vulling en dek uit 1 stuk verlijmd, in plaats van een vulling met een dek eroverheen. Ook tijdens de meest intensieve off-road ritten zal dit zadel geen krimp geven en elke keer weer presteren als nieuw.
De ruime Superflow uitsnijding levert het comfort waar tijdens de zwaarste toertochten en wedstrijden behoefte aan is, en  de zachte neus welke iets naar beneden wijst, maakt lange zittende klimmen wat draaglijker.

Dit zadel is verkrijgbaar in een Titanium versie (hier verkrijgbaar) en een TM versie (hier te bestellen)