Colnago V4RS Ultegra Fulcrum 600
Colnago V4RS Ultegra Fulcrum 600
  • Nieuw
Colnago V4RS Ultegra Fulcrum 600
Colnago V4RS Ultegra Fulcrum 600

Colnago V4RS Ultegra Fulcrum 600

V4RS8170FULC600R23510
Laatste items in voorraad
€ 7.520,00
Inclusief belasting

Dé fiets waar Pogacar de Tour de France mee gewonnen heeft staat nu in onze winkel. Lichtgewicht semi-aero fiets, ranke buizen maar toch een snel profiel. Gemaakt voor wedstrijdinzet, maar ook voor sportieve recreanten.

 

Let op: de eerste afbeelding is ter illustratie. De juiste afmontage van de fiets is te zien in de tweede afbeelding. 

Afmontage:

  • Fulcrum Racing 600 wielen

  • Ultegra Di2

  • Pirelli P-Zero met binnenband

  • Stuur/stuurpen combinatie van Colnago CC01 = 110x41

  • Zadel = Prologo scratch M5 Tyrox

  • Cranklengte = 172,5mm - 52/36 - 11/30 cassette

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op! 

DE NIEUWE CC.01

Colnago Cockpit CC.01 heeft een weerstandsoppervlak verminderd met maximaal 16% in vergelijking met de cockpits gemonteerd op V3R's, en tegelijkertijd is de vorm ontworpen als een NACA-afgeleide profiel om de minimale impact op de luchtstroom te hebben, die laminair en schoon is terwijl het de componenten beïnvloedt. Deze aerodynamische evolutie werd uitgevoerd zonder de algemene stijfheid van de cockpit te verminderen, die even belangrijk is als de aerodynamica in de sprint en de acceleratie. 

AERODYNAMISCHE GEGEVENS

De prestaties van de V4R's zijn die van een aerofiets. 

Vergeleken met de V3Rs, in een echte race setup (getest in de windtunnel met een atleet die trapte bij 50kph met 1 fles en een lege bidonhouder) hebben we een aerodynamische besparing van 3% gemeten, wat overeenkomt met ongeveer 13,2 watt. Met een geavanceerde aero setup (aero wielen en aero Colnago Computer ondersteuning) had de fiets een aerodynamische besparing van 6% (ongeveer 27,7 watt bespaard).

GEOMETRIE VAN DE BALHOOFDBUIS

De vorm is herzien en perfect geïntegreerd met de nieuwe lichtgewicht vork (ontworpen voor een effectieve bandenspeling tot 32 mm) en met de nieuwe cockpit. De balhoofdlagers zijn groter dan die van de V3R's, waardoor de kabels naar binnen kunnen lopen zonder dat de D-vormige stuurkolom nodig is en de algehele stabiliteit van de voorkant wordt vergroot.

NAUWKEURIG METEN

We hebben interne methodes ontwikkeld om de belastingskrachten van staand en zittend rijden na te bootsen en de algemene vervorming en stijfheid van het frame te controleren. Zo konden we bepalen wat we RDS (Real-Dynamic Stiffness) noemen, en ze karakteriseren in gecombineerde omstandigheden met meerdere belastingen. 

ZITTENDE POSITIE

In zittende positie worden alleen belastingen uitgeoefend op hetzelfde vlak van de voorste driehoek om het rijden rondom na te bootsen: Met de V3R als referentiewaarde is de V4R bij deze gelegenheid 5% stijver. 

SPRINTSTAND

In de sprintpositie wordt een combinatie van krachten uitgeoefend op zowel het stuur als de trapas, met beide componenten in het vlak van de voorste driehoek en loodrecht op het framevlak, om de buig- en torsiespanningen bij oscillerende cambers te simuleren. Met de V3R als referentiewaarde blijkt de V4R in deze specifieke positie 4% stijver te zijn.

 

Download maattabel

Kleur
Rood
Merk
Colnago
Materiaal
Carbon
Type rem
Disc
Model
V4RS
Soort
Race
Groepset
Shimano Ultegra Di2
Modeljaar/Seizoen
2023
1 Item
Geen beoordelingen
Product toegevoegd aan vergelijking

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.