Hoe kies je een Trek racefiets?

De racefietsen die Hopmans verkoopt zijn grofweg in te delen in twee categorieën: prestatiegerichte racefietsen en gravelbikes. Elk type is bedoeld om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw doelen. Bij het kiezen van een racefiets moet je goed nadenken over waar je gaat rijden, hoe heuvelachtig het terrein zal zijn en of je een lichte elektrische ondersteuning wilt.

Madone

Aero race

De Madone is een aerodynamische racefiets die gemaakt is om door de wind te klieven. Het is Trek's snelste racefiets ooit.

- Van voor tot achter Kammtail aerobuizen voor meer gratis snelheid

- Snelle/agressieve racegeometrie

- Eerste keus voor recreanten en racers die snelheid het belangrijkste vinden

Domane

Endurance race

De Domane is een allroad endurance-fiets waarbij comfort tijdens lange ritten voorop staat. Hij heeft uitrustingskenmerken die hem geschikt maken voor het rijden op verschillende soorten wegdek.

- Met IsoSpeed comfortverhogende techniek kun je sneller en langer rijden op glad asfalt, maar ook op kasseien of lichte gravel

- Comfortabele endurance-geometrie

- Fantastische fiets voor beginnende wielrenners én doorgewinterde profs

Émonda

Lichtgewicht race

De Émonda is een ultralichte racefiets die bedoeld is voor maximale prestaties op heuvelachtige parkoersen of het beklimmen van de zwaarste bergen. Het is onze lichtste racefiets ooit.

- Ultralicht ontwerp

- Snelle/agressieve racegeometrie

- Uitstekend om dansend omhoog te klimmen op wedstrijddagen en op kop te rijden van het peloton

Checkpoint

Gravel

De Checkpoint is een gravelbike om samen met vrienden het avontuur na te jagen op onverharde wegen, of je gaat ermee bikepacken of gravelracen.

- Ruimte voor banden tot 45 mm

- Een overdaad aan bevestigingsnokken voor houders of bikepacking-tassen

- Progressieve geometrie voor lichte gravelwegen, ruwe gravelwegen en alles daartussenin

Domane

Endurance allroad

De Domane is een allroad endurance-fiets die overal zijn weg vindt, van soepel asfalt tot ruwe binnenwegen en lichte gravelpaden.

- Ideaal voor verharde wegen of lichte gravelpaden

- Ruimte voor allroad-banden tot 38 mm

- Endurance-geometrie voor comfortabele lange ritten

Carbon of aluminium

De constructie en het framemateriaal van een fiets bepalen voor een groot deel de rijervaring. Wij bieden de meeste racefietsen uit onze collectie aan in zowel carbon als aluminium. Afhankelijk van hoe en waar je fietst, kan het ene model beter bij je passen dan het andere.

Carbonvezel is een composietmateriaal waarmee complexe vormen kunnen worden gemaakt. Het geeft fietsontwerpers meer flexibiliteit bij het vormgeven van superlichte fietsen. Fietsen van carbon zijn meestal lichter, aerodynamischer en geven een beter rijgevoel. Ze vergen echter ook een hogere mate van nauwkeurigheid en vakmanschap waardoor ze meestal duurder zijn dan hun aluminium tegenhangers.

De aluminium racefietsen van Trek zitten volgepakt met prestatiegerichte technologie en de frames hebben grotendeels dezelfde karakteristieken als andere framematerialen. Bij de Trek Alpha Aluminium frames wordt Invisible Weld Technology toegepast voor een hoogwaardig uiterlijk. Het framemateriaal is duurzaam, betaalbaar en is een uitstekende optie voor rijders die een responsieve en betaalbare fiets willen.

Keuze van het kwaliteitsniveau carbon of aluminium.
Wat betekenen de letters na de fietsnaam?

De lichtste en meest geavanceerde carbon frames die we aanbieden op onze modellen. De 700 en 800 Series OCLV Carbon SLR-frames hebben de allerbeste techniek aan boord en zijn de eerste keuze voor toprenners.

Ons lichtgewicht 500 Series OCLV Carbon Deze raceframes zijn iets zwaarder dan hun SLR-broertjes, maar hebben nog steeds fantastische prestatiekenmerken voor een iets gunstiger prijs.

Onze best presterende 300 Series Alpha Aluminium frames Ze zijn licht, hebben fraaie gehydrovormde details en gladde lasnaden. En dat met een aangenaam prijskaartje.

Onze basismodellen 100 Series Alpha Aluminium frames hebben een uitgekiende verhouding tussen prijs en prestatie. Ze hebben slimme kenmerken, zien er geweldig uit en hebben een uitstekende kwaliteit.

Kies je aandrijfsysteem

Elke Trek racefiets wordt geleverd met een zorgvuldig gekozen combinatie van aandrijfonderdelen (cranks, tandwielen, ketting en derailleur), ook wel aandrijving of aandrijfsysteem genoemd. Net als frames zijn aandrijfsystemen verkrijgbaar in verschillende (kwaliteits)niveaus. Bij de naamgeving van onze racefietsen staat het nummer voor het niveau van de aandrijving op die fiets - 9 staat voor het hoogste prestatieniveau en 2 staat voor de meest prijsvriendelijke optie. Een andere keuze die je hebt bij de meeste aandrijfniveaus is die tussen de merken SRAM en Shimano. Beide bedrijven maken ongelofelijk goede componenten voor onze fietsen en ze hebben elk hun eigen voordelen die passen bij jouw manier van fietsen.

Niveau 9

SHIMANO DURA-ACE Di2

Het toppunt van Shimano racetechnologie en innovatie is het DURA-ACE 12-speed elektronisch schakelsysteem, het snelst schakelende systeem van het Japanse merk. Elk onderdeel is verfijnd, herzien en afgestemd om je sneller te maken, of je nu naar de eindstreep sprint op de Champs-Elysées of de snelste tijd rijdt op je plaatselijke klim.

SRAM Red AXS

Met RED AXS zit je altijd in de juiste versnelling. Deze lichtste draadloze aandrijving van SRAM biedt een groter bereik, gelijkmatig oplopende tandwielverhoudingen en een eenvoudige schakellogica. Met de AXS-technologie kun je via je telefoon je schakelsysteem eenvoudig personaliseren. Het is pure innovatie en vooruitgang voor de puur prestatiegerichte rijders.

Niveau 7

SRAM Force AXS

De nauwkeurigste Force AXS. Kies uit geïntegreerde opties voor vermogensmeting, een intelligent versnellingsbereik en personaliseer je fiets met de kracht van het AXS-systeem. Geniet van de nieuw ontworpen schakelhendels, een slankere handgreep en het consistente gevoel van de hydraulische remmen.

SHIMANO ULTEGRA Di2

De ULTEGRA-aandrijving zit vol met innnovatieve, baanbrekende kenmerken zoals het exclusieve Shimano draadloos geïntegreerde schakelcircuit, een ULTEGRA vermogensmeter, verbeterde ergonomie en aerodynamische voordelen. In combinatie met een 12-speed aandrijving heb je daarmee altijd de juiste versnelling voorhanden.

Shimano GRX Di2

Shimano GRX Di2 koppelt razendsnel elektronisch schakelen aan robuuste offroad-gebruiksmogelijkheden. Het is een op avontuur gerichte aandrijving die uitblinkt op ruw wegdek.

Niveau 6

SHIMANO 105 Di2

Met een Di2-platform dat is afgeleid van DURA-ACE en ULTEGRA, geraffineerde ergonomie, op SHIMANO 105 afgestemde versnellingscombinaties en een geweldig hydraulisch remsysteem, combineert de Shimano 105 Di2-groep betaalbaarheid met elektronisch schakelen.

SRAM Rival AXS

Rival AXS biedt de technologie waar moderne renners om vragen: draadloos schakelen, slimme verzetten, geïntegreerde vermogensmeting en AXS-connectiviteit. Met een uitzonderlijke ergonomie, remkracht en superieur kettingmanagement brengt deze groep je overal naartoe.

Niveau 5

SHIMANO GRX

SHIMANO GRX is specifiek ontwikkeld voor gravelavonturen met een gravelspecifieke ergonomie, geoptimaliseerde versnellingsopties, robuuste betrouwbaarheid en een stille en stabiele aandrijving.

SHIMANO 105

De mechanische SHIMANO 105-groep motiveert meer rijders dan ooit om te gaan wielrennen. Het is een breed inzetbare, hoogwaardige en betaalbare aandrijving die rijders op allerlei niveaus aanspoort en inspireert.

Niveau 4

Shimano Tiagra

Tiagra is een 10-speed aandrijving die prima prestaties op instapniveau combineert met technologie die afkomstig is van duurdere groepen om het schakelen intuïtiever te maken.

Niveau 3

Shimano Sora

SORA is Shimano’s meest attractieve en robuuste 9-speed aandrijving. Het is de ideale aandrijfgroep voor fitness- en recreatieve rijders vanwege het stijlvolle en fraaie ontwerp.

Niveau 2

Shimano Claris

CLARIS is een breed inzetbare groep die wordt gemonteerd op onze fitness-, toer- en racefietsen. Deze duurzame en onderhoudsarme 8-speed aandrijving geeft je een optimaal bereik om comfortabel te kunnen fietsen.

Handig weetje: het niveau van de aandrijving wordt op elke fiets weergegeven met een nummer ná de carbon- of aluminium-aanduiding.

Moet ik kiezen voor elektronisch of mechanisch schakelen?

Elektronisch schakelen

Elektronisch schakelen biedt een supersnel en hoogwaardig schakelgedrag. Het is nauwkeurig, duurzaam en je kunt er zelfs onder belasting snel mee schakelen. Tegenover de snelheidsvoordelen staat het geringe nadeel dat je af en toe de accu’s van het systeem moet opladen.

Mechanische schakelsystemen

Mechanische schakelsystemen hebben beproefde techniek die zichzelf al jaren heeft bewezen. Alle mechanische modellen hebben een hoge betrouwbaarheid, veel gebruiksgemak en je hoeft je geen zorgen te maken over het opladen van accu’s.

Product toegevoegd aan vergelijking