Ruilen en retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt, niet past of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren of ruilen. Binnen deze termijn kunt u het artikel rustig bekijken, beoordelen en passen. Uiteraard kunt u enkel ongebruikte artikelen terugsturen, in de originele onbeschadigde verpakking. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar onze winkel zijn voor eigen rekening. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Ruilen

Indien het artikel wel voldoet aan uw wensen, maar u wilt liever een andere maat of kleur, dan zullen we dit uiteraard graag voor u in orde maken. Omdat al onze artikelen tegen de laagst mogelijke prijs worden geleverd, zijn we altijd genoodzaakt bij het opnieuw versturen van een nieuw artikel de geldende verzendkosten in rekening te brengen. Wij hanteren daarom géén omruil procedure, maar werken we met retourneren en opnieuw bestellen..

Indien u dus één of meerdere artikelen wenst te ruilen, dan kunt u deze eenvoudig retourneren, waarna we het aanschafbedrag binnen 14 dagen zullen crediteren en terugstorten op uw bankrekening. U kunt direct de nieuwe artikelen in de andere maat of kleur bestellen, zodat u zo snel mogelijk over de juiste spullen beschikt, zonder op de verwerking van uw retour te hoeven wachten. Vul vóór het retourneren altijd in het retourformulier in of uw product wenst om te ruilen en zo ja voor welke maat/kleur.

Retourneren

Indien u na ontvangst van uw bestelling toch niet geheel tevreden bent met één of meerdere artikelen, dan is het uiteraard altijd mogelijk om deze te retourneren voor een ander type, een andere maat, of een andere kleur. U kunt er ook voor kiezen om het aankoopbedrag voor deze artikelen retour te ontvangen.

Uitgezonderd van het recht tot retourneren zijn de volgende type artikelen:

  • Speciaal op maat gemaakte of aangepaste artikelen
  • Speciaal bestelde artikelen die normaal niet in ons assortiment zitten
  • Producten waarvan een code of verzegeling is verbroken, zoals software en computers
  • Onderdelen die duidelijk gebruikt en/of gemonteerd zijn

Indien u één of meerdere artikelen wilt retourneren, dan kunt u dit melden via ons retourformulier. Dit kunt u vervolgens uitprinten en bij de retour te sturen artikelen in de doos meesturen.

Retouradres en verpakkingsadvies

Stuurt u een of meerdere artikelen terug? Zorg dan altijd voor een degelijke verpakking zodat de artikelen onderweg niet kunnen beschadigen. Gebruik nooit de originele productverpakking aangezien het artikel daardoor onverkoopbaar wordt. Gebruik idealiter hiervoor de doos waarin wij de bestelling verzonden hebben.

Verpak de artikelen altijd zo goed mogelijk en voorzien van de originele verpakking. U kunt de artikelen vervolgens naar ons versturen via een vervoerder van uw keuze. Aangezien het vervoer op dat moment voor uw kosten en risico is, kunt u het beste de zending aangetekend versturen. Vraag daarbij altijd om een verzendbewijs.

Het adres waar u naar kunt versturen is:

Hopmans Fietsgigant
Steenbergsestraat 50
4611 TG  BERGEN OP ZOOM
Nederland

Zodra de retourzending bij ons is ontvangen, zullen we de artikelen beoordelen en, indien akkoord, de creditering direct voor u in orde maken. Indien een complete bestelling retour wordt gezonden, zullen we ook de eventueel door ons in rekening gebrachte verzendkosten crediteren.

Veelgestelde vragen

» Wanneer storten jullie het geld terug bij een retournering?

 Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen zullen wij de artikelen beoordelen en, indien akkoord, de creditering voor u in orde maken. Houdt u hierbij rekening met een verwerkingstijd van 14 dagen.

Product toegevoegd aan vergelijking

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.